In samenwerking met Heijmans gaat GR8 Roofs het nieuwbouw appartementencomplex Beverdam te Hoevelaken voorzien van een nieuw dak.

Er worden 36 appartementen gebouwd op de plek waar 20 woningen stonden. De 30 sociale en 6 middensegment huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met lagere inkomens, starters en senioren.

In het bestemmingsplan wordt de maximale bouwhoogte voor deze locatie gesteld op 10m. Het vorige gebouw had twee verdiepingen met daarop een zadeldak dat reikte tot net onder de 10 meter. Voor het nieuwe gebouw is er in plaats van een zadeldak gekozen voor een plat dak om zo een extra woonlaag toe te voegen zonder boven de 10m grens uit te komen. Hierdoor kunnen er in plaats van de vorige 20 woningen, in de nieuwe ontwikkeling 36 woningen gerealiseerd worden.

De woningplattegronden bestaan uit een mix van tweekamerappartementen van ca. 49 m2 en driekamerappartementen van ca. 63 m2 tot 70 m2. Op de kop van het gebouw komen zes bijzondere woningen. Deze worden ontsloten via de hoofdentree en kijken uit op het park. Wonen op de Beverdam in Hoevelaken wordt duurzaam en energiezuinig. Alle woningen worden daarom gasloos opgeleverd.

Het project is helemaal gasloos en elke woning krijgt een warmtepomp. Ook wordt er gezorgd voor waterberging en zijn er extra’s gedaan voor flora en fauna, zoals nestkastjes.