Derbigum is de merknaam van hoogwaardig dakbedekkingsmateriaal. Het product is een mix van bitumen en verschillende polymeren. Dit zorgt ervoor dat het materiaal flexibel en duurzaam is. Het is raadzaam om dit complexe product te laten installeren door een bekwaam dakdekkersbedrijf. De plaatsing dient nauwkeurig te gebeuren met behulp van branders om de lagen te verbinden. Derbigum is zeer duurzaam, onderhoudsarm en geniet wereldwijde erkenning. Wel is het noodzakelijk om de installatie periodiek te inspecteren.

Wat zijn de kenmerken van Derbigum?

Derbigum heeft enkele kenmerken die het een solide keuze maken voor grote en kleine projecten. Het is een erg flexibel en duurzaam materiaal. Het blijft ook bij lagere temperaturen flexibel zodat barsten of breuken in het materiaal door weersomstandigheden minder snel voorkomen.

Derbigum is erg waterdicht is. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor platte daken waar waterophoping eerder plaatsvindt. Daarnaast bevat het reflecterende eigenschappen die ervoor zorgen dat het dak iets koeler blijft. Tegelijkertijd is het goed bestand tegen UV-straling en chemische belasting van de industrie. 

De dakbanen Derbigum NT en Derbicoat NT zijn beiden voorzien van een KOMO certificaat. Voor daken voorzien van de dakbaan Derbigum NT geproduceerd met een Derbitumen ontvang u een CO2-reductie certificaat.

Wat zijn de voordelen van Derbigum?

Een van de grootste voordelen van Derbigum is ongetwijfeld de lange levensduur. Zeker bij grotere commerciële gebouwen waarin flink geïnvesteerd wordt, is het zaak dat de dakconstructie ook lange tijd betrouwbaar blijft. In het geval van Derbigum, kan het doorgaans tot 40 jaar probleemloos meegaan. Hierbij is wel onderhoud nodig, maar dat is relatief weinig. Mocht er iets beschadigd zijn, dan is dat eenvoudig op te sporen en te maken. 

Natuurlijk is de waterdichte eigenschap van Derbigum ook een nadrukkelijk voordeel voor het afwerken van daken. Het is goed mogelijk om waar nodig meerdere lagen aan te brengen. 

Samenvattend zijn het dus vooral de betrouwbaarheid, duurzaamheid, waterdichtheid en de bijzondere isolerende prestaties waarbij het ook nog op maat gemaakt kan worden. Derbigum dakbanen zijn 100% recyclebaar en u heeft de mogelijkheid voor een terugname garantie.

Garanties bij een Derbigum systeem.

Bij een Derbigum dak gemaakt door GR8 Roofs bent u altijd verzekerd van een product garantie welke garandeert dat de geproduceerde producten voldoen aan de gestelde eisen. Daarnaast krijg u garantie op waterdichtheid. Beide garanties gelden voor een periode van 10 jaar. U kunt voor daken gemaakt door ons ook een verzekerde dakgarantie aanvragen die het product en de applicatie garandeert. Mocht er binnen deze periode van 10 jaar een probleem ontstaan, dan  neemt Derbigum deze garantie over.

Derbigum voor bedrijven

Voor bedrijven en grote commerciële projecten is Derbigum de beste oplossing. Wanneer alles op grote schaal aanpasbaar en beschermend tegelijkertijd moet zijn, biedt Derbigum uitkomst. Het is kostenefficiënt en biedt uitstekende prestaties, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor alle betrokken partijen, van architect tot vastgoedbeheerder. Daarnaast is GR8 Roofs in staat om samen met Derbigum technisch advies te geven over de huidige staat van uw daken.

Bij GR8 ROOFS, zijn we ook erkend verwerker van Derbigum door Derbigum Nederland.

 

Benieuwd of twijfels over de levensduur van uw dak? Wij voeren graag een dakinspectie uit om de maximale levensduur te garanderen of om lekkage te voorkomen. Via onderstaand contactformulier plannen we graag een dakinspectie, op een moment dat u goed schikt.