Adviseren.

Zonder plan het dak op, dat zien we niet zitten. Een goed begin is tenslotte het halve werk. We denken daarom graag vanaf het eerste moment mee. Met onze kennis en expertise weten we bijvoorbeeld welk materiaal duurzaam is én het langste meegaat, en we adviseren graag over de opbouw van het dak. Als onze jongens eenmaal de ladder op gaan weten ze precies wat ze moeten doen.

Regisseren.

Ontzorgen is het sleutelwoord: vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering – en daarna. We verzorgen de volledige logistiek en kunnen indien nodig eenvoudig opschalen. Heldere communicatie blijft daarbij essentieel. We doen alles in goed overleg, zodat we niemand voor de voeten lopen. Service en onderhoud zijn bij ons in goede handen.

Waterdicht.

Een waterdicht dak én waterdichte afspraken. Ook wat betreft nazorg en onderhoud. Als dat nodig is, verzetten we bergen om onze betrouwbaarheid te onderstrepen. En met een uitstekende verzekering laat ook ons vangnet geen druppel door.

Adviseren tot regisseren. Wij dragen de zorg voor de volledige logistiek. Met een werkveld door heel Nederland zijn we betrokken tot oplevering en ver daarna.

Bitumen

Bitumen dakbedekking kennen we ook als roofing of dakleer. Het wordt voornamelijk gebruikt als dakbedekking op platte daken, maar kan in principe ook op een licht hellend dak geplaatst worden. Het is een materiaal dat vervaardigd wordt uit aardolie. Door de toevoeging van gemodificeerde bitumen bij de productie is de kwaliteit van dakbedekking in bitumen, ten opzichte van vroeger, gevoelig verbeterd. De dakbedekking heeft tegenwoordig betere fysische eigenschappen (elastischer), gaat langer mee en is ook beter bestand tegen temperatuurschommelingen. De verwachte levensduur is gemiddeld 20 – 30 jaar, echter is dit wel sterk afhankelijk van het merk, onderhoud en de verwerkingswijze van de dakdekker. Wij verwerken onder andere Derbigum dakbedekking.

POCB

Een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) is versterkt met glasvezel en polyester. Die combinatie resulteert in een ijzersterk, beloopbaar, flexibel en zeer stabiel éénlaags dakbedekking systeem dat UV- en weerbestendig is. Door de geringe laagdikte is het gebruik aan grondstoffen per m² minimaal. Door de combinatie van laagdikte, sterkte en flexibiliteit laat het zich heel goed in details verwerken. Een lange levensduur van gemiddeld 30 jaar in combinatie met een snelle verwerking zorgt ervoor dat de hogere aanschafprijs per m² snel terug te verdienen is.

EPDM

EPDM is een populair product wat een enorme elasticiteit (400%) en sterkte heeft waardoor het een extra lange levensduur heeft. De kwaliteit van het materiaal brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo wordt het verwerkt in grote membranen waardoor er veel minder naden zullen zijn, wat ervoor zorgt dat het geen zwakke plekken ontwikkelt. Een dak wordt voortdurend blootgesteld aan pittige weersomstandigheden in zowel warme als koude temperaturen. EPDM droogt niet uit waardoor het niet scheurt. Ook heeft u hier weinig onderhoud aan. Door de sterkte van het materiaal volstaat het dat u jaarlijks uw dakgoot en waterafvoer schoonmaakt. Hierdoor zal uw dak ruim 40 jaar meegaan en zal u er amper omkijken naar hebben. EPDM heeft ook voor het milieu een flink aantal voordelen. Door de lange bewezen levensduur staat u minder snel voor de keuze om uw dak te vernieuwen.

PVC

Een PVC dakbedekking bestaat uit Poly Vinyl Chloride, een kunststof. Het materiaal heeft de vorm van een membraan en wordt voornamelijk toegepast op platte daken of op daken met een lichte hellingsgraad. PVC is goed bestand tegen chemicaliën, maar niet tegen organische middelen zoals bitumen of polystyreen. PVC dakbedekking is thermoplastisch door de toevoeging van weekmakers (en UV-stabilisatoren). Door de soepelheid van het materiaal kan de dakbedekking uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen. Omdat het materiaal licht is, maar toch sterk, belast de dakbedekking de dakconstructie aanzienlijk minder dan andere type dakbedekking. De levensduur van PVC dakbedekking is sterk afhankelijk van de dikte van de folie. Hoe dikker de folie, hoe langer het materiaal mee gaat. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 20 – 30 jaar.

TPO

TPO (Thermoplastische Poly Olefine) is een kunststof folie die gebruikt wordt voor het afwerken van platte daken. TPO is enerzijds lasbaar zoals PVC en heeft anderzijds de elasticiteit van EPDM. TPO is dus een hybride dakbedekking met meerdere voordelen. Deze folie lijkt op het oog erg veel op PVC, maar de chemische structuur is totaal verschillend. Zo bevat TPO, in tegenstelling tot PVC, geen weekmakers en behoudt de folie gedurende de levensduur zijn elasticiteit. De verwachte levensduur is minimaal 30 jaar.

Groendak

Een groendak is een dak dat bedekt is met planten of gras. Een groendak biedt een absolute meerwaarde voor elk architecturaal project en zorgt voor een groener stadsbeeld. Een groendak is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt bovendien ook heel wat andere voordelen. In sommige gemeentes kan je zelfs een premie krijgen om een groendak aan te leggen. Er zijn verschillende soorten groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen bestaan net zoals gewone tuinen uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn begroeid met mossen, vetplanten en kruiden. Daardoor is een extensief groendak gemakkelijk te onderhouden. Het grootste voordeel van groendaken is dat ze neerslag voor een groot deel opvangen op het dak en deze neerslag daarna via verdamping weer afgeven, waardoor de kans op overstroming verkleint. Van al het water dat op een groendak terecht komt, zal uiteindelijk slechts de helft in de riolering belanden.

Vloeibare waterafdichting

Vloeibaar waterdichting is een monolithische, volledig gebonden, vloeibare coating die geschikt is voor vele waterdichtings- en dakbedekkingstoepassingen. De coating hardt uit tot een rubberachtig elastomeer waterdicht membraan en kan op vele ondergronden worden aangebracht, waaronder asfalt, bitumen en beton.

Valbeveiliging

U bent verantwoordelijk voor het veilig kunnen betreden van en werken op het dak. Daarom laten wij op uw dak niets aan het toeval over. Want werken op daken is tegenwoordig aan heel wat wetgeving, arbo-eisen en veiligheidsnormen gebonden. En omdat elke daksituatie anders is ontwikkelen, produceren en installeren wij voor elk dak het juiste valbeveiligingssysteem en producten voor dakveiligheid, daktoetreding en veilig werken.

Duurzaamheid. Ook wij gaan mee. Daarin maken we bewuste keuzes. Onze branche is in verandering en wij lopen hierin graag voorop.

Engineering

Alles begint bij een plan. We denken graag mee, sterker nog we tekenen het uit. Jouw plan, onze zorg. Voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Levensduur

Met de meest geschikte materiaalkeuze zorgen we voor een uiterste- en meest zorgeloze levensduur van het dak.

Hergebruik

Zonder afbreuk in het resultaat, kijken we graag mee waar hergebruik mogelijk is.

Afspraken worden altijd nagekomen. Deskundig advies in materialen. Voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Nieuwbouw

De nieuwbouw sector is enorm dynamisch. Gebouwen worden steeds sneller, duurzamer en innovatiever gebouwd. Een goed partnerschap tussen opdrachtgever en onderaannemer is daarom enorm belangrijk. Door in het voortraject de juiste keuzes op elkaar af te stemmen zorg je samen voor optimaal rendement. Zo speelt materiaalkeuze in het daksysteem een belangrijke rol met betrekking tot de levensduur van het dak. GR8 Roofs werkt uitsluitend met A-kwaliteit materialen en heeft de voorkeur om samen met de opdrachtgever in engineering fase mee te denken aan de juiste opbouw voor het dak. Wij adviseren, regisseren en voeren de werkzaamheden uit op basis van onze jarenlange expertise.

Renovatie

Bij het renoveren van een dak is expertise en degelijk advies noodzakelijk. Gaan we uw dak overlagen of compleet vernieuwen? Vroeg of laat krijgt elk dak te maken met problemen zoals veroudering, vervuiling en lekkages. Een dakrenovatie is dan een verstandige keuze. Niet alleen lost dit direct de problemen op, ook is het een waardevolle investering voor uw pand. Om schade te voorkomen is het aan te bevelen om regelmatig een dakinspectie uit te voeren. Hiermee worden eventuele gebreken snel opgespoord en wordt achterstallig onderhoud voorkomen. GR8 Roofs biedt met ruim 25 jaar ervaring een totaaloplossing waarbij alle aspecten van het dak bij één partij ondergebracht kunnen worden. Voor alle disciplines één partij en één aanspreekpunt.

Service en onderhoud

Een goed onderhouden dak boven uw hoofd geeft rust. Tegenwoordig is de verwachte levensduur van daken al snel 25 jaar. Weersinvloeden als wind, regen, warmte en kou vinden continu plaats waardoor het dak behoorlijk intensief wordt belast. Naast de alledaagse weersinvloeden worden de daken hedendaags ook intensiever belast door alle activiteiten die erop plaatsvinden. We hebben veelvuldig te maken met zonnepanelen, verschillende installaties, daktuinen enzovoorts. Om te voldoen aan de verwachte levensduur is het noodzakelijk om gestructureerd onderhoud te plegen. Het periodiek onderhouden van uw dak verlengt de levensduur aanzienlijk waardoor u onnodige kosten in een vervroegd stadium voorkomt. GR8 Roofs biedt per project een passend meerjarig onderhoudsplan aan waarbij we werken conform de NEN 2767 norm.

Dakinspecties

GR8 Roofs biedt door middel van nauwkeurige dakinspectie volledige transparantie over de staat van uw dak. Na de uitvoering van de dakinspectie ontvangt u een uitgebreide rapportage waarmee u inzicht krijgt op uw onderhoudskosten voor de korte en lange termijn. Het planmatig onderhoud bestaat niet alleen uit inspecteren en reinigen van uw dak. De zwakke plekken en/of gebreken worden ook preventief herstelt. Als dakenpartner zorgen wij er niet alleen voor dat uw dak up-to-date blijft, wij verlengen ook de levensduur van uw dak. Isolatie (o.a. isolerende dakmortel, c-eps) wordt hierin ook meegenomen. Dit doen wij altijd conform hedendaagse wet en regelgeving. Op aanvraag is verzekerde dakgarantie uiteraard mogelijk.