In samenwerking met Berghege Heerkens Bouwgroep gaat GR8 Roofs de nieuwe hoofdentree van het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem voorzien van een nieuw dak.

De aanpassing van de hoofdentree is het begin van een flinke reeks verbouwingen aan het ziekenhuis in Arnhem-Noord. Tot en met 2030 wordt het buitengebied onder handen genomen, het Atrium verbouwd, de poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen en wordt de afdeling Radiologie uitgebreid.

Rijnstate wil voorop lopen in verduurzaming van zorg. Voor de verbouwing van het ziekenhuis heeft ze dan ook zorgvuldig de partners gekozen, die duurzaam willen bouwen. Bouwbedrijf Berghege gaat als aannemer de verbouwing van de entree uitvoeren.

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair worden vervaardigd, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval.
Op deze manier past Rijnstate het ziekenhuis aan op de zorgvraag van de toekomst. Verbeterde zorgprocessen en nieuwe apparatuur betekenen een flinke sprong vooruit in hun dienstverlening. Sneller en slimmer. En dat niet alleen: ze vernieuwen om tegelijk te verduurzamen. Met minder vierkante meters beperken ze bijvoorbeeld de kosten van energie.